Eleverna i Högsby möter inte betygskriterierna

HÖGSBY. Sjätteklassarna i Högsby ligger långt under rikssnittet i flera av grundämnena så som svenska, engelska och matematik. Skolverket släppte under förra veckan sin rapport över betygsstatistiken för vårterminen 2021.

I rapporten från skolverket visar det sig att en fjärdedel av tjejerna (25%) i årskurs 6 i Högsby inte klarar betygskriterierna för Svenska. För killarna är det något bättre men det är fortfarande en knappt femtedel (18,5%) som inte får fullständiga slutbetyg i svenska. Det är flera år sedan nivåerna låg så lågt i svenska som de rapporterats under vårterminen. Det syns i flera av de grundläggande ämnen för högskoleelever att det är en markant skillnad i resultaten bland elever.

Även i matematik sticker Högsby ut där mindre än hälften av tjejerna (47,1%) får minst godkänt i ämnet, vilket är en stor skillnad för hur det ser ut på riksnivå (89,4%). Killar är något högre i statistiken i Högsby (66,7%) men trots det så är det långt under riksnivåerna (88,7%).

Trots att nivåerna inte skiljer sig lika drastiskt i engelskan så är det fortfarande en tydlig svacka i Högsby kommun. 77,6% av eleverna i sjätte klass har klarat engelskan under vårterminen vilket går att jämföra med Kalmar kommun som ligger på 91,8%.

Ella Bjelvenkrans

Ella Bjelvenkrans

Senaste nytt

Nästa live

  • 00Timmar
  • 00Minuter
  • 00Sekunder

Tipsa oss