Försnack med Petrina Solange

Petrina Solange
Petrina Solane kommer och kör stand up på Söderport den 11 november. FOTO: Anders Berg

KALMAR. I morgon slår portarna på Söderport upp för skratt och stand-up från Sveriges roligaste kvinna Petrina Solange. Hennes första soloturné Nu är jag här drar av stapeln i Kalmar och Petrina ser fram emot helgen,
Man ska gå därifrån glad och har inte lärt sig ett piss.

Prisbelönta Petrina Solange har varit en aktiv komiker sedan 2009 och etablerat sig tidigare i flera olika format. Solange är främst känd från Parlamentet och sina egna stand-up föreställningar som hon jobbat med i flera år. Under 2020 var det tänkt att hennes första egna show skulle ha premiär, men den fick efter knappt halva turnén skjutas fram till följd av coronapandemin. Att turnén nu äntligen får dra igång är något som hon sett fram emot. Imorgon gör hon retur till Kalmar för att dra sina bästa skämt. 

–Det känns som en bra start. Jag kör stand-up alldeles för sällan i Kalmar. Det är nästan som att jag tycker om mitt material lite mer i städer där jag inte är så ofta, säger Petrina Solange.

“Ser fram emot när man inte delar upp humorpris enligt kön”

Under kvällen kommer det bjudas på många skratt och råa skämt innanför Söderports dörrar då Solange gör entré. 

–Som vanligt är showen rå och skadeglad med en del underliga tankebanor och resonemang.

Hon fortsätter att berätta om att hon ser det som en samling med sina bästa skämt som sedan sammanställs till en rolig timme och sedan kör på det, utan att det ska vara samhällsbärande eller utbildande på något vis. 

Solange har fyra utmärkelser från Svenska standupgalan där hon hela tre gånger vunnit årets kvinnliga komiker 2015, 2019 och 2020 samt pris för årets nykomling 2013. Dessa priser verkar dock inte ha påverkat hennes tankesätt kring sig själv eller sättet hon väljer att leverera sin humor på.

Det känns roligt, men ser fram emot när man inte delar upp humorpris enligt kön. 

Petrina Solange.

”Kasta dig ut”

Redan från början var Solange inställd på att bara ge sig ut och testa och hon startade tillslut en egen stand-up klubb tillsammans med andra komiker, något hon utrycker ska ha varit något av de bästa besluten hon tagit. Hon beskriver att det var främst där hon fick chansen att utvecklas och jobba på att bli en bättre komiker.
–Bara gör det. Hur svårt ska det vara. Gå och titta på stand-up och skriv skämt. Kasta dig ut!

Ella Bjelvenkrans

Ella Bjelvenkrans

Senaste nytt

Nästa live

  • 00Timmar
  • 00Minuter
  • 00Sekunder

Tipsa oss