Konstnären som vågar vara sig själv

Konstnären Gunila Lindblom.
Konstnären Gunilla lindblom håller hennes utställning i Kika in.

Gunila Lindblom har nu en utställning som går ut följa sina drömmar och att våga vara sig själv. 

Just nu pågår hennes utställning i Kika in.

I Kalmar finns det en utställningslokal som heter Kika in, där har Gunila Lindblom sin utställning. Utställningen representerar Gunilas liv och hennes drömmar. Gunila berättar även att det inte finns någon tidsbegränsning på sina drömmar och att en inte ska tappa bort dem.

–Livet blir ganska tråkigt om en tappar sina drömmar, säger Gunila med ett leende. 

Det är en kall torsdag eftermiddag och löven faller ner från träden. Jag sätter mig ner på den kalla sittplatsen framför utställningen med Gunila.  

Konstnären berättar att hon aldrig riktigt känt att hon passar in. Hon visar mig en bild med flera streckgubbar med olika miner men längst ut i kanten är en färgglad streckgubbe. 

–Den färgglada gubben där är jag. Jag har alltid känt mig annorlunda, säger Gunila Lindblom, som är själv klädd i färgglada kläder.

Färgglada Streckgubbe är Gunilla Lindblom
Gunila beskriver att hon är den färgglada streckgubben.

Hon har alltid känt att hon har stuckit ut, men har inte heller velat  vara som alla andra. Konstnären berättar att det har alltid varit viktigt för henne att vara sann mot sig själv och vara fri. 

Konsten har alltid varit med Gunilla, redan från en ung ålder målade hon tavlor och sålde dem. Hon bestämde sig för att resa till Italien som 14 åring med de pengar som hon hade sålt tavlor för.

–Jag vill göra flera utställningar och skriva fler böcker säger, Gunilla Lindblom.

Gunilla tror inte på att en ska begränsa sig själv, därför är hon utbildad i flera yrken exempelvis sjuksköterska, barnmorska, författare och konstnär. Hon har även varit aktiv i kyrkan och har arbetar i flera olika länder runt om Europa.

 I utställningen finns det en tavla på alla yrken Gunilla har utbildat sig till och olika diplom. Gunilla berättar att hon värdesätter den tavlan högt. 

Gunila Lindbloms olika yrken .
Gunila Lindblom gjorde en tavla på alla yrken och utbildningar som hon har slutfört.
Anisa warsame

Anisa warsame

Senaste nytt

Nästa live

  • 00Timmar
  • 00Minuter
  • 00Sekunder

Tipsa oss