Efter succén – Berntzen lämnar IFK Kalmar

IFK Kalmars match mot Jitex.
IFK Kalmar match mot Jitex. Foto: Albin Bramstedt och Jacob Nalerius.

IFK Kalmar är klara för Damallsvenskan inför nästa säsong, men det blir utan tränaren Frank Berntzen. Under fredagen stod det klart att succétränaren lämnar klubben efter säsongen.

– Jag tycker att allt som Frank har gjort i föreningen förtjänar all respekt och jag har haft ett alldeles utmärkt samarbete med honom, säger klubbens sportchef, Tommy Nyberg, i en intervju med Barometern.

IFK Kalmar har imponerat på de flesta under den pågående säsongen. Med två omgångar kvar är taget klart för Damallsvenskan och svensk fotbolls finrum inför den kommande säsongen. Men nu väljer klubben att gå skilda vägar med succétränaren, Frank Berntzen, efter säsongen.

– Vi har suttit och diskuterat och han är väldigt nöjd med det han presterat i föreningen men har beslutat att han kommer att lämna och flytta tillbaka till Norge. Han anser att han har lyckats med allt han fick i uppdrag att göra, säger IFK Kalmars sportchef Tommy Nyberg till Barometern.

Beskedet kommer som en chock för de flesta, men redan nu börjar letandet efter Berntzens efterträdare.

– Nu kommer jag att sätta mig ner och börja titta på olika tränare. Tanken är att det ska vara minst ett tvåårsuppdrag. Vi har jobbat kortsiktigt tidigare, men nu när vi ska spela i allsvenskan, med målet att etablera oss där, så måste vi börja se det på lite längre sikt och bygga något varaktigt, avslutar Tommy Nyberg.

Ni kan läsa mer om klubbens arbete inför nästa säsong här.

Jacob Nalerius

Jacob Nalerius

Senaste nytt

Nästa live

  • 00Timmar
  • 00Minuter
  • 00Sekunder

Tipsa oss