IFK Kalmar har påbörjat processen inför allsvenskan

Jessika Pedersen på läktarn
Jessika Pedersen på Gröndals IP. FOTO: Sabrina Kindgren

KALMAR. Klubben är redan i fullgång med förändringar inför allsvenskan och flera spelare har fått besked om att de inte kommer få ett nytt kontrakt. En av dom spelarna är Jessika Pederson som har startat nästan hela säsongen.

3 Dagar efter IFK Kalmar säkrade sin plats i allsvenskan kom besked för Jessika Pederson att hon inte skulle erbjudas ett nytt kontrakt. Jessica berättar att det kom som en chock och att hon var besviken då hon tycker att hon har presterat bra under säsongen och är en av de som tagit upp laget till allsvenskan.

Hur kändes det när ni gick upp till allsvenskan?

Från säsongsstart har det gemensamma målet i laget varit att de ska gå upp i allsvenskan, och de var något vi lyckades med vilket var en magisk känsla.

Jessika Pedersen. FOTO: Sabrina Kindgren.

Jessika som startat majoriteten utav matcherna under säsongen och även en av de backarna som gjort mål, berättar att hon levde på hoppet men ändå hade en god känsla om möjligheten till ett nytt kontrakt. Enligt sportchefen Tommy Nyberg så har Jessika spelat bra under vår säsongen men under hösten begått misstag som skulle straffa sig i allsvenskan.

Jag kände mest att alla i laget har begått misstag, så om man ska utgå efter det kan jag sträcka mig och säga att majoriteten utav laget har begått misstag.

Sportchefen Tommy Nyberg berättar att bedömningen är baserad på hur bra de tror att spelarna kommer prestera i allsvenskan, men samtidigt påstår han att man aldrig kan veta om de gjort rätt beslut eller inte. Vilket Jessika Pedersen tycker är en konstig motivering, speciellt när klubben låtit henne få så mycket speltid.

Hur ser du på framtiden?

Jag ser positivt på framtiden eftersom jag är nöjd med hur jag har presterat och att jag har fått så mycket speltid. Jag vill ha ett kontrakt i allsvenskan så vilket lag de blir de får återstå och se och det ska bli kul att komma hit och möta Kalmar i framtiden.

Sabrina Kindgren

Sabrina Kindgren

Senaste nytt

Nästa live

  • 00Timmar
  • 00Minuter
  • 00Sekunder

Tipsa oss