Kalmar Konstmuseum vill ge barn tillgång till konst

Kalmar Konstmuseum
Under höstlovsveckan samlades barn och unga på Kalmar Konstmuseum för gemensamma aktiviteter. Foto: Emma Lundberg

KALMAR. Under höstlovsveckan har Kalmar Konstmuseum haft olika aktiviteter. Barn och ungdomar mellan fyra och arton år har varit välkomna för att testa på skapande i olika former.

Muséet anordnar olika aktiviteter för de yngre under loven, förutom under julen då Isabel Mena-Berlin, presskontakt på Kalmar Konstmuseum, menar att barnen inte har tid.

– Att låta barn och unga möta konst är en viktig del av vår verksamhet. Konsten kan användas som utgångspunkt i allt som rör och berör. Inte minst är det egna skapandet en viktig del i att uttrycka sig, säger Isabel Mena-Berlin, presskontakt på Kalmar Konstmuseum. 

Under förra veckan hade Kalmar Konstmuseum i samarbete med Bästa Biennalen, som är en konstfestival, aktiviteter för barn och ungdomar i olika åldrar. Bland annat har det varit workshops, seriefabriker och tecknarklubbar. Tanken bakom de olika aktiviteterna är att barnen ska lära sig mer om konst.

– Vi försöker ha aktiviteter året runt. Det är viktigt att försöka ge barn och ungdomar tillgång till konst, säger Isabel Mena-Berlin.

Enligt henne är det viktigt att låta barn och unga möta konst, hon menar också att det är en viktig del av deras verksamhet. De har ofta aktiviteter och utställningar som är anpassade för yngre.

– Intresset har varit stort, folk har varit försiktiga under pandemin och har nu behov av att komma ut, säger Isabel Mena-Berlin.

Emma Lundberg

Emma Lundberg

Senaste nytt

Nästa live

  • 00Timmar
  • 00Minuter
  • 00Sekunder

Tipsa oss