Polisregion Syd satsar på att punktmarkera prostitution och människohandel i november

Foto: Alva Åsberg

KALMAR. Polisen i syd kommer under november månad rikta ett särskilt fokus mot prostitution och människohandel. Målet är att med specifika insatser identifiera och lagföra sexköpare, kopplare och människohandlare.

Polisen skriver i ett pressmeddelande att varje polisområde kommer arbeta utifrån deras egna lokala problembild för att bekämpa utsatta områden. Detta efter att polisen konstaterat att prostitution och människohandel i dag är den tredje mest lukrativa brottstypen i Sverige. 

Vill upptäcka och hjälpa utsatta brottsoffer

Förutom arbetet mot misstänkta förövare kommer polisen även rikta fokus mot att försöka upptäcka och hjälpa utsatta brottsoffer.

Med insatsen vill vi tillsammans med våra samarbetspartners sätta fokus på de särskilt utsatta brottsoffer som finns i prostitution och samtidigt visa att ingen i Sverige mot sin vilja ska behöva exploateras för sexuella syften, säger Christian Abrahamsson, tf gruppchef Människohandelsgruppen.

Radioredaktionen: På kvinnojouren kan våldsutsatta kvinnor få stöd och Pernilla Printz som är verksamhetschef säger att deras verksamhet kan bli första steget att få hjälp och stöd i en rättslig process.

Alice Netinder

Alice Netinder

Senaste nytt

Nästa live

  • 00Timmar
  • 00Minuter
  • 00Sekunder

Tipsa oss