Sjunde raka segern för FBC Kalmarsund i Allsvenskan Södra

Onsdagens match mellan FBC Kalmarsund och Craftstadens IBK Oskarshamn slutade 7-3 till hemmalaget, som nu är uppe i en segersvit efter sju raka vinster. FBC Kalmarsund går på det viset upp i serieledning med fyra poäng i Allsvenskan Södra. Matchen inleddes med några väldigt intensiva minuter, där både lagen visade sin vilja eftersom det här var en väldigt viktig match för båda lagen. På det viset kom det första målet redan efter 53 sekunder via Kalmarsundspelaren Karen Farnes, som framme vid målburen kunde panga in ett mål på returen från ett tidigare skott på mål.

Karen Farnes skulle redan efter ett par minuter komma att kalla sig själv för tvåmålsskytt då hon med ett backhandsskott slog in bollen vid stolpen.
Efter den första perioden gick Kalmarsund till pausvila med 3-1, efter att Matilda Sjödin kunnat göra mål på en straff.
Den andra perioden skulle komma att visa flertalet chanser för bägge lagen, men det dröjde ända till periodens sista sekund innan målet kom. Ida Samuelsson i hemmalaget var det som med kraft sköt bollen i krysset och Kalmarsund ledde därmed med 4-1 inför avslutande perioden.

Vid varje mål som Kalmarsund stod för så släcktes ljuset i hallen och blåa sken prydde väggarna längs sargen vilket gav en mäktig upplevelse för såväl publik som spelare.
Under den sista pausvilan var det tydligt uppsnack inom båda lagen. Craftstaden spånade förmodligen kring hur de skulle tränga sig igenom hemmalagets täta försvar.
I Kalmarsund pratade man om allt annat än att backa bak och fokusera på försvaret. De ville istället spela som under de tidigare två perioderna och hela tiden vilja ta sig framåt, vilket resulterade i att den sista perioden blev allt annat än målsnål.
Sista perioden blev det 3-2 i mål, vilket resulterade i en vinst med 7-3 för hemmalaget FBC Kalmarsund. Lagkaptenen Malin Andersson var nöjd med matchen i sin helhet.
“Vi gör en bra match, som lika gärna hade kunnat sluta tvåsiffrigt för vår del eftersom vi hade så många chanser på mål. Men med det lag vi har så tror jag att vi kan gå väldigt långt”, säger Malin Andersson efter slutsignalen.
Jonas Pettersson

Jonas Pettersson

Senaste nytt

Nästa live

  • 00Timmar
  • 00Minuter
  • 00Sekunder

Tipsa oss